ONZE TIPS

Zo vaak en zo lang als je wilt
Je kunt ENERGETIX-sieraden permanent dragen. Maar je hoeft het niet de klok rond te doen. Je kunt ze ’s nachts gerust afdoen.

Met een paar uitzonderingen
Bij tuinieren, handwerk of sommige sporten ontstaan snel krassen of andere beschadigingen. Het is raadzaam om de sieraden van tevoren af te doen. Water kan de sieraden aantasten. Daarom voor het contact met water, voor het douchen of bij een saunabezoek afdoen. Vermijd eveneens contact met haarlak, deodorant, parfum en crèmes.

Een verzorgingstip
Mochten ze toch een keer verontreinigd worden, dan helpt de ENERGETIX sieradenpoetsdoek (PP119) en ziet het sieraad er weer als nieuw uit.

Speciaal voor sieraden met koper
Het koper in ENERGETIX-sieraden is gecoat met een beschermende lak om oxidatie te voorkomen. De lak is eenvoudig te verwijderen met nagellakremover. Elke groenachtige verkleuring van de huid kan worden afgewassen met water, zeep of citroensap. Bij sporen van oxidatie op het koper helpen citroensap of staalpoets.

Bewaren in het sieradendoosje
Los rondslingeren is niet goed voor sieraden. Sieraden horen thuis in het sieradendoosje met speciale vakken en een zacht kussentje. Zo zijn ze altijd te vinden en raken ze nooit kwijt.